11 Eylül 2012 Salı

İş Güç

İş Ortamı
İşinizde herkes mesai bitse de gitsem diye saati mi kolluyor? Bunlara aslında bulduğu her fırsatta  çalışanlarına "saatinize bakmayın, saat beşbuçuk olsa da çıksam demeyin" telkininde bulunup yönetim kurulu başkanının gelmediği günlerde erkenden kaçan müdürünüz de dahil mi?

Davranışlarıyla sözleri çelişen yöneticinin bakması ve üzerinde düşünmesi gereken iş yerinde gerçekten keyifle çalışılacak bir ortamı yaratabilip bilemediği... Departmanlar ve tek tek çalışanlar kendilerinden ne beklendiğini biliyor mu?  Herkesin tanımlanmış ve ölçülebilir hedefleri var mı? Çalışanlar yaptıkları işin bütüne nasıl katkıda bulunduğunun farkında mı?

"İşyeri kültürü performansla ilgilidir" diyor, Tracy Streckenbach (Innovative Global Brands şirketinin başkanı) on gün kadar önce yayımlanan The New York Times'a verdiği röportajda ve ekliyor "ve çalışanların bütüne katkıda bulunmayla ilgili kendilerini iyi hissetmeleriyle." Yöneticinin bulunduğu pozisyona yükselebilmek için rekabetçi bir kişiliğinin olması gerektiğini de belirten Streckenbach, ancak yönetici konumundaki kişinin zihin yapısını değiştirmesi gerekteğini de söylüyor. "Tepe yönetici o pozisyonda kendi şirketindekilerle rekabet etmez, artık başka şirketlerdir rekabet etmesi gereken. Yapması gereken iş yerindeki sorunlara çözüm bulmaktır. Bence en başarılı yönetici, şirkete girmeden önce egosunu kapı önünde bırakabilendir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder