5 Eylül 2012 Çarşamba

İş Güç

elestiri yapiciysa daha iyi olmak icin kullanin, elestiri bir iktidar oyunuysa cok da ciddiye almayin
"Başarısız olmaktan degil, suçlanmaktan, eleştirilmekten korkuyoruz" diyor Seth Godin.  (Tribes: We Need You to Lead Us, 2008, s. 45-48) Unutmayın eleştirilmek aslında "fark edildiginiz" anlamına gelir. Fark edilmek de hiç gorunmemekten iyidir aslında.

Eleştirilmek işinize yarayacaktır, öncelikle yaptığınız işin ya da söylediğiniz sözün farkedilmesi aslında doğru yolda olduğunuzun bir göstergesi olabilir. Yapıcı eleştiri doğru yolda neyi daha doğru yapabileceginizi söyler size: stilinizi mi düzeltmeniz gerekiyor, verileri farklı değerlendirmeniz mi, farklı bir iletişim kanalı kullanmanız mı?

Yapıcı olmayan eleştiri peki? Biri size sadece "bunu beğenmedim", "yanlış olmuş", "çok kötü" derse ne olur? Bu tarz eleştiriyi tercih eden, size gelecekte daha iyi olmanız doğrultusunda işinize yarayabilecek bir bilgi vermeden gücünü sizi kırmak, yaralamak için kullanmış demektir. Dahası etrafta bu eleştiriyi duyan diğerleri varsa, onlara da konuyla ilgili fikirlerini degerlendirmede kullanabilecekleri verileri sağlamamamıştır. Eleştirisinin temellerini açıklamayan kisi, fikrini sorgulamanıza da izin vermedigi için kaçak oynamaktadır. Yani bir korkaktır. Korkaklardan korkmanın da bir anlamı yoktur.

Evet, duygularınız bir an incinebilir, ama gününüzü, haftanızı,  hatta aylarınızı bu tarz korkakların iktidar oyununa gelip mahvetmeyin.

3 yorum:

  1. Siz de karsinizdakini - calisaninizi, esinizi, cocugunuzu- elestirirken bu konuyu aklinizdan cikarmayin derim. Yapmak istediginiz muhatabinizin daha iyi sonuclara ulasmasini saglamak mi, onu kirmak, duygularini incitmek mi?

    YanıtlaSil
  2. Hiç eleştiri almadığım için kusursuzum sanıyordum, yanılmışım. Demek sorun fark edil(E)meyişimmiş :)
    Seni seviyorum Leyla'm :)

    YanıtlaSil